WordPress, som idag är världens mest använda CMS är det mest populära, troligtvis på grund av tusentals plugins som förbättrar, säkrar och optimerar webbplatsen. Här listar vi de 5 mest populära WordPress-plugins bland de 55 000+ plugins som för närvarande är tillgängliga.

 

yoast plugin seo

 1. Yoast SEO
  Det plugin som får mest kärlek från människor är utan tvekan Yoast SEO. Detta plugin används av (nästan) alla som har en blogg eller sida i WordPress. Faktum är att det kan vara svårt att hitta webbplatser som INTE har Yoast SEO installerat. Så, om du är en av dem som inte använder detta plugin… Är det nog dags att tänka om, då detta  hjälper dig att förbättra det övergripande SEO-resultatet för dina artiklar och sidor. Med Yoast installerat kan du ställa in ditt huvudsökord, metabeskrivning, slug, SEO-titel och alt-attributen för dina bilder. Utöver det får du även rekommendationer på de bästa metoderna för god läsbarhet. Det som många gillar med pluginet är att det erbjuder statistik och praktiska råd om hur du kan förbättra ditt arbete, och när allt är gjort enligt boken har du grönt ljus att gå live med din SEO-optimerade hemsida.

  jetpack plugin wordpress

 2. Jetpack
  Ett annat populärt plugin som är byggt av Automattic är Jetpack, ett mångsidigt verktyg som är bra på (nästan) allt. Det hjälper dig med marknadsföring, design och säkerhet. Bland dess olika funktioner kan du hitta webbplatsanalys, automatiserat inlägg på sociala medier, flera WordPress-teman, skräppostfiltrering, driftstoppsövervakning, skanning av skadlig programvara, inloggningssäkerhet, lazy image loading, CDN m.m.Jetpack kommer i en gratis version och tre betalplaner, så alla funktioner är inte med i gratisversionen. Pluginet är lämpligt för personliga bloggar samt både för nystartade och större företag. Det passar alla grundläggande behov och alla budgetar.

  akismet plugin wordpress

 3. Akismet
  I topplistan bland mest nedladdade plugins finner vi Akismet Anti-Spam. Akismet är ett verktyg utvecklat av Automattic, gjort för att automatiskt blockera skräppostkommentarer. Varje dag spammas vi av antingen reklamlänkar, irrelevanta kommentarer, skadligt innehåll eller helt enkelt av misstag. Det är väldigt svårt att filtrera allt själv, särskilt om du äger ett företag som får hundratals kommentarer varje dag.Pluginet är inte enbart bra för automatisering utan också bra för säkerhetsändamål eftersom det inte tillåter att skadligt eller problematiskt innehåll publiceras på din webbplats.Akismet kontrollerar också alla dina inskickade kontaktformulär mot deras globala spamdatabas, så att du är säker på att bara tillförlitlig information når dig. Detta plugin skulle många säga är obligatoriskt för webbplatser eller bloggar som får minst tio kommentarer dagligen.

  wordfence plugin wordpress

 4. Wordfence Security
  Många av de mest populära WordPress-plugins är olika och kommer med ett brett utbud av funktioner. Nu är Wordfence ett plugin som enbart fokuserar på säkerhet; det skapades för att hålla din webbplats säker och inget annat. Wordfence sätter en brandvägg på din webbplats för att hålla den borta från skadlig trafik. Bortsett från detta så skannar den även för skadlig programvara som blockerar misstänkta intrång på din webbplats och ger ett säkert inloggningssystem.En av fördelarna med detta plugin är att det ger varningar varje gång något konstigt händer på din webbplats. Med konstigt menas allt som inte borde hända när det gäller säkerhet. Till exempel när ett plugin som du använder stängs, överges eller när ett säkerhetsproblem uppstår.Enligt de flesta WordPress-utvecklare är det obligatoriskt att ha Wordfence installerat på din WordPress-webbplats om du inte vill möta onödiga problem eller åtminstone om du vill minska potentiella säkerhetshot.

  Contact Form 7 wordpress plugin

 5. Contact Form 7
  På femte plats av populära plugins finner vi Contact Form 7, som är en smart och effektiv funktion för kontaktformulär till din webbplats. Med tanke på att alla behöver ett enkelt sätt att få kontakt med människor är det inte en överraskning att se detta plugin så högt på listan. Pluginet utvecklades av Takayuki Miyoshi och kan hantera flera kontaktformulär på samma sida; den integrerar också Akismet spamfiltrering och låter dig anpassa designen och fälten som du vill använda i formuläret. Pluginet  tillhandahåller även CAPTCHA och Ajax-inlämning för att minimera bottar och onödiga kontaktförfrågningar.Återigen, detta är ett plugin som kan användas av absolut alla, oavsett om du har en personlig blogg eller större webbplats. Varför? Eftersom det är gratis, lätt att konfigurera och effektivt.